top of page

Ko aš noriu iš romantinių santykių?



Kaip man suprasti ko aš noriu iš romantinių santykių?


Platus, sudėtingas ir asmeniškas klausimas kiekvienam vyrui norinčiam pradėti santykius, esančiam santykyje ar svarstančiam žengti sekantį žingsnį (gyventi kartu, pasipiršti...). Norint sau atsakyti į šį klausimą, rekomenduoju pradėti nuo savęs pažinimo:

  • Atsineštas šeimos modelis. Tai yra pirmasis ir svarbiausias mūsų pačių akimis matytas santykis tarp moters ir vyro. Dažnai nejučia perimame ir kartojame savo tėvų santykių modelį. Aš ir mano draugė pirmuosiuose santykiuose nesąmoningai atkartojome mūsų tėvų šeimų modelius, nors vertinome juos kritiškai ir neketinome mėgdžioti. Svarbu sau atsakyti kokią santykių dinamiką tarp vyro ir moters atsineši iš šeimos, ką nori keisti ar kartoti.

  • Visuomenės įtaka. Atkreipk dėmesį, kokią įtaką tavo romantinių santykių vizijai daro medijos (nuo straipsnių iki romantinių komedijų), draugai ir artimieji, ir bendra kultūra. Aš neturėjau pokalbių su tėvu ar vyresniu draugu/giminaičiu apie santykius ir teko kliautis TV ekrane rodomų romantinių komedijų herojais ir vėliau vyrais YouTube.

  • Gyvenimo vizija. Užduok sau klausimą kas tave daro laimingu, ką tu nori veikti ir kaip įsivaizduoji savo gyvenimą po 10-20 metų. Man atsakymai į šiuos klausimus padeda nuspręsti kokio aš santykio ir moters noriu šalia dabar bei jai komunikuoti kokio gyvenimo ji gali tikėtis su manimi.

  • Patirtys santykiuose. Atsakymą į klausimą ko norime iš romantinių santykių įtakoja mūsų patirtys dabartiniuose ir buvusiuose santykiuose. Kiekviena nauja pažintis leidžia matyti save santykyje naujai, patirti ir aiškiau įvardinti ko aš noriu ar nenoriu santykyje.

Kviečiame į Gedimino vedamus bendruomenės renginius ir kursą vyrams „Noriu kokybiškų ilgalaikių santykių“


Turi savo klausimų? Rašyk: gediminas@gentys.lt

bottom of page