top of page

Balansas santykiuose: kaip neprarasti savęs


Vesdamas bendruomenės renginį Vyrų-moterų santykiai" išgirdau vieno vyro istoriją, kuri stipriai rezonavo su mano asmenine patirtimi. Istorija apie tai, kaip vyras būdamas ilgalaikiame santykyje užmiršo pasirūpinti savimi.


Mano santykiai prasidėjo įprastai - aš įsimylėjau. Santykių pradžioje man buvo labai malonu praleisti vis daugiau laiko su mergina. Pradėjau vis mažiau laiko skirti draugams, sportui ir veikloms. Tuo metu buvimas santykyje man tapo esminiu gyvenimo prioritetu ir visą kitą nustūmiau į antrą savo gyvenimo planą.


Po kurio laiko santykiai pradėjo prastėti ir pradėjau sulaukti tokių jos pasisakymų: „Ir vėl tu čia man trukdai" arba „Galėtum jau pradėti daugiau sportuoti ar išeiti kur su draugais". Man buvo keista girdėti tokius jos žodžius. Panašu, kad turėjau suklusti ir paklausti: kas gi čia vyksta? Atrodė, kad mano mergina pasikeitė, bet iš tikrųjų pasikeičiau aš.


Aš buvau ilgalaikiame santykyje, kurio metu užmiršau rūpintis savimi:

  • Neskyriau laiko sportui, hobiams ir kitoms turiningoms veikloms.

  • Nustojau bendrauti su draugais ir ieškoti naujų.

  • Neskyriau laiko atsakyti sau Ko aš noriu iš gyvenimo?" ir Kokiu vyru noriu būti?".

  • Buvau įsitikinęs, kad svarbu praleisti kuo daugiau laiko su mergina.

  • Tapau sau, kitiems ir merginai nuobodus.

Ilgalaikiame santykyje atsirado rutina, noras visą laiką rūpintis mergina, užsiimti jos veiklomis ir gyventi jos gyvenimą. Žvelgiant atgal, tuo metu man trūko gyvenimiškos patirties santykiuose ir disciplinos skirti pakankamai laiko sau. Nutrūkus santykiui aš išmokau, kad nuo pat santykio pradžios yra labai svarbu išlaikyti balansą tarp laiko santykiui ir sau.


Dabartiniuose santykiuose:

  • Aš esu įdomus sau ir iš įvairių veiklų atsinešu naujas patirtis, temas ir idėjas, kuriomis galiu pasidalinti su mergina. Ji lygiai taip pat dalinasi savo asmeniniu pasauliu su manim.

  • Buvimas visada kartu man nebėra vertybė ir renkuosi praleisti mažiau laiko kartu, bet kokybiškai.

  • Plečiu savo socialinį ratą.

  • Skiriu laiko užduoti sau nepatogius klausimus ir į juos atsakyti: Ko aš noriu iš gyvenimo? Kokiu vyru nori būti? Kokia mano gyvenimo misija?

Kviečiu į vedamus Genčių bendruomenės renginius santykių tema ir praktinį kursą vyrams „Noriu kokybiškų ilgalaikių santykių“ Esu, Gediminas Motiejūnas, GENTYS bendra-įkūrėjas, mediatorius, „Vyrų-moterų santykiai“ renginių vedėjas, santykių konsultantas tiesiogiai dirbęs su daugiau nei 500 vyrų asmeninėmis istorijomis. Turi savo klausimų? Rašyk: gediminas@gentys.lt

bottom of page